eur:
391.18
usd:
365.58
bux:
68169.96
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kormányzati falu lesz Komlóskából?

Kormányzati falu kialakításának ötletével rukkolt elő a zempléni Komlóska: erre a célra a 90 újonnan kialakítandó telek közül 16 egyforma, nagy alapterületű telket különítettek el a kormányzati döntéshozó szerveknek a legszebb fekvésű területen - közölte Köteles László, a település független polgármestere.

A kezdeményezést bemutatva Köteles László utalt arra is, hogy tudomása szerint Magyarországon a minisztériumoknak már alig van rekreációs intézménye, és olyan nem is volt, hogy egy adott területen valamennyi kormányzati szervnek legyen létesítménye.

"Kis falunk kormánybarát felajánlását azért tesszük, hogy az elkövetkező kormány is falubarát legyen. Ne fordulhasson elő, hogy döntéshozó szervek vezetői több száz éves településeinket sorvadásra, vagy felszámolásra ítéljék, hanem a négyéves ciklusra választott vezetőink inkább segítsék a magyar vidék felemelkedését" - hangsúlyozta, hozzátéve: felajánlásuknak az is különös nyomatékot adhat, hogy a balatonöszödi kormányüdülő az elhíresült Gyurcsány-beszéd óta - mint mondta - "cikivé" vált, "úgyszólván lejáratódott".

Mint elmondta: a település önkormányzata a Fidesz-KDNP kormány megalakulásának alkalmából, a Nemzeti Zarándoklat elindításának egyéves évfordulóján úgy határozott, hogy kormányzati falu kialakításának lehetőségével ajándékozza meg a miniszterelnök, a miniszterelnök-helyettesek, a miniszterek, a közjogi méltóságok hivatalait, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye önkormányzatát, valamint a görögkatolikus egyházat.

A 2010. április 1-jén hatályba lépett településrendezési terv ezt a célt már tartalmazza - hívta fel a figyelmet.

Az új kormányzati falu kialakításához szükséges, hogy a kormányzat támogassa a község terveiben szereplő fejlesztéseiket, segítsen az infrastrukturális hálózat kiépítésében. Az önkormányzatunk ajándékozási szándékát négy évig tartja fenn - tette hozzá Köteles László.

Megfogalmazása szerint döntésük indoka az is volt, hogy Komlóska a Zemplén gyöngyszemeként ismert kis hegyi falu csodálatos természeti környezetben, a Zempléni hegyek között fekszik a Zempléni Tájvédelmi Körzet déli határán és a Tokaji történelmi borvidék északi határán, Tokaj és Sárospatak között.

A 330 lakosú falu mára kedvelt turistaparadicsom lett, jelenleg a virágzó ökofalu megvalósításának irányába tart - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×