eur:
397.19
usd:
357.57
bux:
74102.13
2024. október 1. kedd Malvin

Parragh László: Végre nem megszorításról hallunk egy miniszterelnöktől

Üdvözölte Orbán Viktor javaslatait a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Parragh László elsősorban az intézkedések beruházásösztönző és munkahelyteremtő jellegét emelte ki. A bankok megadóztatását azonban aggályosnak tartja.

Üdítően hat, hogy végre nem megszorításokról hallottunk a miniszterelnök akciótervében - jelentette ki az InfoRádióban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Parragh László szerint, ha terveit végig viszi a kormány, akkor tartható lesz a bejelentett hiánycél.

A hazai gazdaság szereplőinek egyértelműen jelentős fordulatot hozhatnak a bejelentett intézkedések. Ezeket egyébként a kamara már sürgette az utóbbi években - tette hozzá.

A kormánynak igen szűk a cselekvési tere - vélekedett Parragh László. Egyrészt nem növelhetik a költségvetés hiányát, ezzel szemben azonban egy rosszul működő piac, eladósodott társadalom és recesszióban lévő gazdaság áll.

Ezért olyan intézkedésekre lett volna igazából szükség, amelyek növelik a beruházási kedvet, és pénzt adnak a beruházóknak. Erre azonban ma nincs lehetőség - jegyezte meg a kamara elnöke. Hozzátette: az adószabályok módosítása, a Széchenyi-kártya kiterjesztése és az uniós források átcsoportosítása viszont megoldható, és ezek hozzák majd azokat az eredményeket, amelyeket a kormány elvár.

Parragh László elmondta még, hogy aggályos lehet a bankok megadóztatása, amely alól az elnök szerint a pénzintézetek megpróbálnak majd kibújni. Az viszont mindenképpen pozitív, hogy a szabályozásba a kormány kész bevonni az intézményeket.

A kamara elnöke szerint olyan megoldást kell találni, amely fenntartja és élénkíti a bankok hitelezési képességét. Úgy véli, kedvezőbben kellene elbírálni azokat a pénzintézeteket, amelyeknek nő a gazdaságba kihelyezett hitelállományuk, szemben azokkal, amelyek kötvényekbe helyezik a pénzüket.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×