eur:
388.8
usd:
361.22
bux:
68578.71
2024. május 7. kedd Gizella

Az egészségügyben is lép a Fidesz

Az egészségügyi szakmai kamarai kötelező tagság visszaállítását, a patikaliberalizáció megállítását, valamint az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) megszüntetését javasolja majd a kormánynak az Országgyűlés egészségügyi bizottsága - mondta a testület szerdai ülésén Mikola István, a bizottság fideszes elnöke.

A Fidesz évek óta hangoztatta, hogy a kötelező kamarai tagság eltörlésével nem ért egyet - hangsúlyozta Mikola István.

A patikaalapítást szabályozó gyógyszer-gazdaságossági törvény módosítását is szeretnék, mint az elnök elmondta, ez elvárás a gyógyszerész társadalom részéről is. Hozzátette: a Molnár Lajos egykori szabaddemokrata egészségügyi miniszter nevével fémjelzett törvény 2006-os életbe lépése óta több mint 500 gyógyszertár jött létre, javarészt frekventált részeken, de 300 patika azonban tönkrement.

"Beigazolódott az a Fidesz által mindig is hangoztatott megközelítés, miszerint nem az egyenlő esélyű hozzáférést és a térségi jobb ellátást segíti a (patika)liberalizáció" - indokolta a szabályozás megváltoztatását Mikola István.

Harmadik javaslatuk az EBF megszüntetésére vonatkozik, amellyel kapcsolatban a kormánypárti politikus elmondta, hogy a felügyelet a kezdetekben a több biztosítós rendszerre "lett kitalálva", azonban mivel ez az elképzelés megbukott, így az Egészségbiztosítási Felügyeletnek sincs létjogosultsága.

Mikola István reményét fejezte ki, hogy ezekben a témákban rövidesen lefolytathatják a tárgyalásokat a szaktárcával.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×