eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csónakkal mentenek - részlegesen lezárták az M1-es autópályát Tatabányánál

Részlegesen lezárják az M1-es autópályát Tatabánya előtt a Budapest felé vezető oldalon. A rendőrség tájékoztatója szerint a csomópont közelében hat ház került víz alá. A mentést csónakokkal végzik el, ehhez szükséges az útlezárás.

A 24 Óra című helyi napilap internetes kiadása szerint a baromállásdűlői területeken kell csónakkal menteni. Az Átalér öntött ki a medréből, és elárasztotta a hétvégi házaknak otthont adó Baromállásdűlőt. A házakban négy-öt  ember rekedt benn, őket kell kimenteni, és ez csak az autópálya felől lehetséges.

Az emberek közvetlen veszélyben nincsenek, de maguktól nem tudják elhagyni a hétvégi házakat - mondta el az InfoRádiónak Czibik József, Komárom-Esztergom megye katasztrófavédelmi igazgatója, aki hangsúlyozta, hogy csak a külső és a leállósávot zárják le a 61-es kilométernél a Budapest felé vezető oldalon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×