eur:
397.06
usd:
356.61
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Csaba László: Örüljünk neki, hogy elértük a folyó fenekét, és már nincs lejjebb

Várhatóan 2011 végére lábal ki Magyarország a recesszióból - mondta Csaba László az InfoRádió Aréna című műsorában. A közgazdász hozzátette: a visszaesés már nálunk is megállt, és "előbb-utóbb újra levegőhöz fogunk jutni", de a fellendülést jelző mutatók közül még kevés a pozitív.

2010 elején valószínűleg Magyarország is túljutott a recessziós időszakon - hozta nyilvánosságra hétfőn a Magyar Nemzeti Bank a közleményét, amelynek kapcsán az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László azt mondta: kevéssé valószínű, hogy tényleg vége van a recessziónak.

A közgazdász azonban hozzátette: a magyar gazdaság az első hónapban még visszaesett, de valószínűleg további visszaesés már nem lesz. Ennek örülni kell, mert elértük a folyó fenekét, vagyis nem tudunk lejjebb menni, és előbb-utóbb elérhetjük a víz felszínét, ahol ismét levegőt kapunk - fogalmazott.

A növekedés elindulása még csak Kínában, Indiában, az Egyesült Államokban, Japánban és Oroszországban figyelhető meg, Magyarországon még számos bizonytalansági tényező van - véli a szakértő, aki szerint nálunk 2011-re lesz érzékelhető másfél- két százalékos növekedés, amely nagy fordulatot jelentene a 2008 harmadik negyedévétől tartó zuhanáshoz képest.

A jegybank előrejelzésében szereplő valószínűleg szó azt jelenti, hogy óvni akarja a közvéleményt, hogy ne kezdjen el költekezni, és azt higgye, már vége a válságnak. A kilábalást jelző mutatók (az export mértéke, az építőipar teljesítménye, a foglalkoztatás és a beruházás) közül egyelőre még kevés a pozitív - tette hozzá Csaba László, aki szerint a 2011 végére várható kilábalás lassú és nehéz lesz.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×