eur:
397.65
usd:
355.25
bux:
74487.55
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Sportfokozatban száguldoznak az új budapesti buszok - vége a csuklásnak?

Autóbuszok csapnak össze az Index tesztjén. Melyik új csuklós hasít jobban a budai hegyek útjain? Az Ikarus sportfokozattal erősít, a Citadell halkabban suhan.

A BKV csuklós buszai közül a 239-es vonalán kerülnek szembe a járművek a legnagyobb erőpróbával. Az első kihívás a Hegyalja út megmászása, a második nehézséget a gazdagréti Rétköz utca igen hosszú kaptatója jelenti.

Az Index közösségi közlekedési szakértője két új hazai csuklós buszon hajtott végre tesztutazást, amelyről videófelvétel is készült. A riporter elsősorban a járművek motorjának hangjából következtetett a buszok menettulajdonságaira, majd a pilótákat is kikérdezte személyes tapasztalatairól.

A busz útfekvése kitűnő...


A Citadell sofőrje tűnt lelkesebbnek, ő arról számolt be, hogy a Rétköz utca kaptatóján a korábbi alig 20 kilométer/órás cammogás helyett 50-es tempóval hasított!

Az Ikarus tapasztaltabb pilótája is nagyon elégedett volt, ő a sportfokozatot éltette, amely a "lepadlózás" után automatikusan kapcsolt, majd teljes terheléssel 40 kilométer/órás sebességre ösztökélte a járművet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×