eur:
389.97
usd:
365.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Péntek délután járható lesz az M1-es sztráda egyik pályája - vagy mégse

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) tájékoztatása szerint 24-28 órán belül járható lesz az M1-es autósztráda egyik pályája - közölte Kóthay László, az ügyvezető kormány vízügyi szakállamtitkára a Kormányzati Koordinációs Bizottság (KKB) csütörtöki ülését követően. Winkler-Virág András, az ÁAK szóvivője nem tudta megerősíteni a hírt az InfoRádiónak.

Az ÁAK a 2x2 sávos út egyik pályáját 24-28 órán belül ideiglenes műszaki megoldással olyan állapotba hozza, hogy sebességkorlátozással ugyan, de lehessen rajta közlekedni - mondta Kóthay László.

Winkler-Virág András, az ÁAK kommunikációs igazgatója azonban nem tudta megerősíteni ezt az információt. Mint az InfoRádiónak elmondta, tegnap óta folyamatosan, három műszakban dolgoznak az ÁAK munkatársai az autópályán. A lukat betömték, és ellátták három réteg aszfalttal, vagyis az a szakasz autózható - hangsúlyozta.

Ám mielőtt átadnák a forgalomnak az autópályát, az ott található két hídelemnek mind a négy végét ugyanilyen szempontból át kell vizsgálni, ami azt jelenti, hogy most éppen az ÁAK fúr éppen olyan lukakat, amilyeneket az áár csinált.

Amint kiderül, milyen helyreállítása munkákra van szükség, betömik ezeket a lukakat, és csak utána indulhat meg ideiglenesen a forgalom - mondta az InfoRádiónak Winkler-Virág András.

Szerda délelőtt a Cuhai-Bakony-ér áradása miatt rendeltek el teljes útzárat az M1-es sztrádán Győr és Bőny között. A víz alámosta az egyik hidat és az utat, ennek következtében az út két sáv szélességben beomlott.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a főváros felől érkezőket a 100-as kilométernél az 1-es útra, a másik irányban haladókat a 106-os kilométerszelvénynél a 19-es útra irányítják.

Az autópálya lezárása miatt a kijelölt terelőúton csak araszolva lehet közlekedni Győr és Komárom között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×