eur:
389.57
usd:
361.77
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Csizmadia: Gyurcsány Ferenc megpróbálta lemásolni a jobboldalt

Húsz évvel a rendszerváltás után minden pártnak nemzetinek kellene lennie - mondta a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Csizmadia Ervin erről annak kapcsán beszélt, hogy a szocialista párt az elmúlt időszakban a nemzeti szót is beemelte a politikájának középpontjába.

Nem tűnt gyümölcsözőnek, hogy az MSZP a politikából igazgatási ügyeket csinált, ugyanis a párt szavazóbázisa elöregedett, a fiatal választókat pedig igazgatáspolitikával nem tudja maga mellé állítani - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csizmadia Ervin politológus. A Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója szerint a mai magyar politika legnagyobb kihívása az, hogy a fiatal szavazókhoz miként kell beszélni.

Gyurcsány Ferenc fénykorában megpróbálta lemásolni a jobboldalt, átvinni a jelszavakat és kifejezéseket a baloldalra, de ezzel meggyűlt a baja saját pártján belül, így került kényszerpályára - vélekedett Csizmadia Ervin.

Miért ne lehetne egy országban két olyan párt, amelynek egyaránt fontos a nemzet, használhatja a polgár és a nemzeti szavakat - tette fel a kérdést a politológus.

Az igazgató szerint a rendszerváltás után húsz évvel minden pártnak nemzetinek kellene lennie a plurális pártszerkezetben. Miféle demokrácia az, amelyben ez még mindig nem egyértelmű - tette hozzá.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×