eur:
389.73
usd:
361.95
bux:
68469.82
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Csizmadia Ervin: Orbán Viktor új jelentést ad a forradalomnak

Egy párt nem változtathatja meg hirtelen a retorikáját, mert ezzel csalódást okozna a választóinak - mondta Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: Orbán Viktornak ezért új jelentést kell adnia a forradalomnak.

Orbán Viktor azért beszél forradalomról, mert a politika retorikai szinten is zajlik, és a Fidesz már a választások előtt is új rendszerváltásról, átfogó változásokról beszélt - mondta Csizmadia Ervin.

Amikor egy párt megnyer egy választást, tette hozzá a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója, akkor kezdenie kell valamit azzal, amit korábban mondott. Ha felhergelte a választóit, hogy változások jönnek, akkor már nem használhatja a forradalom szót annak a köztudatban élő értelmében - tette hozzá.

Orbán Viktor megpróbál valami újat vinni ebbe a kifejezésbe, és ezzel fenntartja a lelkekben azt a várakozást, amit a szavazás előtt keltett a választóiban - vélekedett az igazgató.

A pártoknak vigyázniuk kell arra, hogy ha a korábbi retorikájukat hirtelen elhagyják, abból bajuk lehet. Tehát ha a Fidesz elnöke azt mondaná, hogy ettől kezdve a Parlamentben folyik tovább az élet, megszokott keretek között, akkor a választói joggal kérhetnék számon az ígért forradalmat - elemezte a politikai szakértő.

A jövendőbeli miniszterelnök nem akarja ezt elhagyni, és így zárkóztatja fel maga mögé a híveit. A Fidesznek annak ellenére, hogy kétharmados a többsége, nagyon is szüksége van a választóira. Orbán Viktor emiatt beszél olyan gyakran a nép szerepéről a politikában - jegyezte meg a politológus.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×