eur:
389.5
usd:
361.65
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Horváth Csaba: Nincs konfliktus Gyurcsány és Mesterházy között

Az MSZP főpolgármester-jelöltje szerint nem szabad sem alábecsülni, sem túlértékelni Gyurcsány Ferenc terjedelmes kritikai elemzését a szocialista pártról. Horváth Csaba az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélekedett, hogy bár a volt pártelnök-kormányfő alaposan elemez több problémát, nem vesz figyelembe kulcsfontosságú körülményeket, például az önkormányzati választásokat.

Nem látok konfliktust Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila között - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP főpolgármester-jelöltje, aki hozzátette: a Gyurcsány Ferenc által írt több mint 40 oldalas dokumentumot nem értékeli túl, de alá sem.

Gyurcsány Ferencnek nagy rálátása van a társadalmi és a politikai folyamatokra, ebből a szempontból a dolgozat kiemelkedő jelentőségű - hangsúlyozta Horváth Csaba, aki azonban hangsúlyozta: a volt pártelnök-kormányfő nem vesz figyelembe olyan fontos szempontokat, mint például a közelgő önkormányzati választás.

Horváth Csaba nem a személyi változásokra helyezné a hangsúlyt. Úgy véli, elsősorban arról kell vitázni, milyen baloldalt és Magyarországot szeretnének.

A következő időszakban a személyi kérdések helyett a programok vitáját kell előtérbe helyezni. Egy párttól a szavazók bizalmának a visszaszerzése sziszifuszi munkát igényel, hiszen a bizalom elvesztése sem egy perc "munkája" volt - mondta a szocialista politikus.

Ha szombaton az MSZP választmánya a teljes tisztújítás mellet dönt, akkor egy hónapon belül minden programnak az asztalon kell lennie, hogy az alapszervezetek szintjéig megvitatva kialakuljon az a hangulat, amelyhez az MSZP delegáltjai választanak egy megfelelő elnököt. Vagyis először a program, utána a jelölt - hangsúlyozta Horváth Csaba.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×