eur:
389.63
usd:
362.01
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Csizmadia Ervin: a Fidesz bevezeti a közvetlen demokráciát

Közvetve az előző kormányt bírálja a Fidesz a most kezdődött nemzeti konzultációsorozattal - hangsúlyozta a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

A Fidesz-kormány a nemzeti konzultáció sorozaton keresztül azt akarja bizonyítani, hogy az előző kabinet azért bukott meg, és vitte csődbe az országot, mert nem foglalkozott a nemzet dolgaival - jelentette ki Csizmadia Ervin az InfoRádió Aréna című műsorában.

A Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója szerint a Fidesz most a leghagyományosabb módját választotta annak, hogy meghallgassa az emberek gondjait, és ezzel megmutathatja, miként lehet a válságot kezelni.

Csizmadia Ervin elismerte, hogy a hagyományos parlamentarizmus a közvetett képviseletről szól. Hozzátette azonban, hogy a XXI. századnak van egy másik nagy kihívása, mégpedig a közvetlen demokrácia.

Ezt egyébként a Fidesz már ellenzékben is gyakorolta, az viszont érdekes, hogy kormányra kerülése után is folytatják ezt a gyakorlatot - jegyezte meg az igazgató, aki szerint egyelőre kérdés, miként működik majd a módszer.

A politológus úgy véli, az előző kormány mindig azt hangoztatta, hogy tudja, mit kell tenni. A Bajnai-kabinet például válságot kezelt, de ez nem jött be - emlékeztetett.

A Fidesz most megmutathatja, hogy más utat válasz: az emberekkel együtt találják ki, hogy milyen legyen Magyarország - fejtette ki Csizmadia Ervin.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×