INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Olcsón szabadulna a BKV három üzletágvezetőjétől

Infostart / InfoRádió
Tényleges munkavégzés nélkül veszi fel a fizetését a BKV három üzemeltetési vezetője - közölte a Népszava. Ezek a dolgozók a szerkezetváltáskor maradtak munkakör nélkül. Az InfoRádió úgy tudja, a hetvenes évek eleje óta vannak a cégnél, milliós végkielégítés járna nekik, de a BKV a közös megegyezéses távozásról tárgyal velük.

Van munkakörük, és dolgoznak is - közölte Székelyné Pásztor Erzsébetet, a BKV szóvivője a közlekedési vállalat három üzemeltetési vezetőjéről, miután a Népszava azt írta: valódi tevékenység nélkül fizetik őket.

Az tény, hogy a BKV szeretné megszüntetni a munkakörüket, amiről tárgyalnak is a három dolgozóval. Azért váltak fölöslegessé a szóban forgó vezetők, mert az átszervezés után kiderült, nélkülük is képesek ellátni a feladatukat az addigi beosztottak - mondta el a szóvivő.

Székelyné Pásztor Erzsébet megerősítette, hogy a villamos, a busz a  troli és a HÉV-metro üzletág vezetőiről van szó. Hozzátette: ha a munkakörük megszűnne, jelentős végkielégítés illetné őket. Hónapok óta keresik a megoldást arra, hogyan lehetne a lehető legtakarékosabban, közös megegyezéssel megválni tőlük.

Arról a szóvivő nem nyilatkozott, hogy mennyit keresnek az üzemeltetési vezetők, illetve mekkora lenne a végkielégítésük. Ez ugyanis nem nyilvános adat.

A cég kommunikációs vezetője cáfolta, hogy a három vezető feladatok nélkül dolgozik, de azt megerősítette, hogy szeretnének megválni tőlük.

Hanganyag: Gál Ildikó


A címlapról ajánljuk