eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Olcsón szabadulna a BKV három üzletágvezetőjétől

Tényleges munkavégzés nélkül veszi fel a fizetését a BKV három üzemeltetési vezetője - közölte a Népszava. Ezek a dolgozók a szerkezetváltáskor maradtak munkakör nélkül. Az InfoRádió úgy tudja, a hetvenes évek eleje óta vannak a cégnél, milliós végkielégítés járna nekik, de a BKV a közös megegyezéses távozásról tárgyal velük.

Van munkakörük, és dolgoznak is - közölte Székelyné Pásztor Erzsébetet, a BKV szóvivője a közlekedési vállalat három üzemeltetési vezetőjéről, miután a Népszava azt írta: valódi tevékenység nélkül fizetik őket.

Az tény, hogy a BKV szeretné megszüntetni a munkakörüket, amiről tárgyalnak is a három dolgozóval. Azért váltak fölöslegessé a szóban forgó vezetők, mert az átszervezés után kiderült, nélkülük is képesek ellátni a feladatukat az addigi beosztottak - mondta el a szóvivő.

Székelyné Pásztor Erzsébet megerősítette, hogy a villamos, a busz a  troli és a HÉV-metro üzletág vezetőiről van szó. Hozzátette: ha a munkakörük megszűnne, jelentős végkielégítés illetné őket. Hónapok óta keresik a megoldást arra, hogyan lehetne a lehető legtakarékosabban, közös megegyezéssel megválni tőlük.

Arról a szóvivő nem nyilatkozott, hogy mennyit keresnek az üzemeltetési vezetők, illetve mekkora lenne a végkielégítésük. Ez ugyanis nem nyilvános adat.

A cég kommunikációs vezetője cáfolta, hogy a három vezető feladatok nélkül dolgozik, de azt megerősítette, hogy szeretnének megválni tőlük.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×