eur:
389.11
usd:
361.96
bux:
68500.95
2024. május 8. szerda Mihály

Lendvai Ildikó: Gyurcsány Ferenc nem fog némán a hátsó sorban ülni

A tervek szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfő aktív politikus, de nem első számú vezető lesz az áprilisi választások után - mondta Lendvai Ildikó az InfoRádió Aréna című műsorában. Az MSZP elnöke szerint Mesterházy Attilára fontos szerep vár a párton belül.

Gyurcsány Ferenc nem arra készül, hogy a választások után első számú vezetői szerepet töltsön be a pártban - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lendvai Ildikó, aki hozzátette: a volt miniszterelnök nem távozott és nem is távozik a politikából.

Az MSZP elnöke úgy véli, Gyurcsány Ferenc biztos, hogy nem az a képviselő lesz, aki a hátsó sorokban ül majd és nem szólal meg. Ez alkatától is idegen, és a szocialista párt sem engedheti meg magának ezt a luxust - fogalmazott. Mint mondta, a világ legnehezebb szerepe lehet volt miniszterelnöknek lenni, ami valószínűleg emberfeletti küzdelem.

A választás eredményétől függetlenül nemcsak miniszterelnök-jelöltet választottak Mesterházy Attila személyében, hanem megneveztek egy ígéretes fiatal politikust, akinek fontos szerepe lesz a pártban a jövőben, és biztos, hogy valamelyik erős és vezető pozíció vár rá - hangsúlyozta Lendvai Ildikó, aki szerint a párt kormányfőjelöltje kifejezetten jól és meggyőzően teljesít a kampányban.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×