eur:
388.39
usd:
360.74
bux:
68657
2024. május 7. kedd Gizella

Csapody Miklós kilép az MDF-ből

Csapody Miklós kilép a Magyar Demokrata Fórumból, és egyelőre nem kíván közreműködni a magyar politikai életben. A politikus ezt kedd este jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

"Elköszönök a választópolgároktól, megköszönöm (...) a kopogtatócédulák tulajdonosainak azt a sok-sok segítséget, amit kaptam" - mondta Csapody Miklós. Hozzátette: részéről a kampány véget ért.

"Én ezt így tovább nem tudom vállalni, tettem, amit tehettem" - mondta.

Csapody Miklós elmondta azt is, hogy plakátjait is levetette. Azt egyelőre nem akarta megmondani, hogy a választástól visszalép-e, csak annyit mondott: erre a törvény lehetőséget ad.

Kilépésének okairól elmondta, "az SZDSZ-szel való összeállás és sok minden vezetett ide", így az is, hogy Bokros Lajos "vendégként" erőszakosan, többször adott ultimátumot a párt vezetésének.

Az MDF sajtóosztályán az MTI megkeresésére nem kívántak reagálni a politikus kilépésének hírére.

A sajtóhírek hétfőn még arról szóltak, hogy Kajdi József visszalépése utat nyithat mind Csapody Miklós fővárosi képviselőjelölt számára, aki a szombati választmányi döntés értelmében nem került fel a párt országos listájára, mind pedig más SZDSZ-es politikus számára. Végül Ikvai-Szabó Imre, SZDSZ-es főpolgármester-helyettes kapott befutó helyet az MDF országos listáján.

Csapody Miklós az MDF egyik alapító tagja volt, 1990-től az MDF parlamenti frakciójának széthullásáig, 2009. március 30-ig MDF-es, ezt követően független képviselő volt az Országgyűlésben. Csapody Miklós a 2010-es választásokon nem került bejutó helyre az MDF budapesti listáján.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×