eur:
389
usd:
363.52
bux:
68032.47
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hat javaslat létezik a Szigetköz problémájának megoldására

Megvizsgálja a Szlovákiának átadott, Bősről készült munkaanyag tartalmát és a kiküldés szabályosságát a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.

A tárca azután közölte ezt, hogy a Népszabadság arról írt: Magyarország váratlanul, - a korábbi megállapodásban rögzített határidő lejárta után - új vízpótlási javaslattal fordult Szlovákiához a Szigetköz problémájának megoldására.

A napilap szerint a magyarországi szakmai és társadalmi egyeztetés nélkül átadott tanulmány miatt a zöld szervezetek közös tiltakozó fellépésre készülnek.

A minisztérium most azt hangsúlyozza: a munkaanyag nem hivatalos javaslat, azt sem a miniszter, sem az államtitkár nem ismerte. Arra is emlékeztet, hogy összesen hat javaslat létezik a Szigetköz problémájának megoldására.

Sajtóértesülés szerint a Pozsonynak elküldött javaslat nem az Öreg-Duna vízmennyiségének növelésével, hanem úgynevezett mobil fenékgátakkal rendezné a helyzetet.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×