eur:
397.24
usd:
357.75
bux:
74085.56
2024. október 1. kedd Malvin

Ikvai a BKV-ról: "Nem döntenem kellett"

A BKV irányítása és ellenőrzése elkülönült egymástól. Előbbi Hagyó Miklós feladata volt, utóbbiért ő felelt - mondta Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a BKV ügyeit vizsgáló bizottság szerdai ülésén.

Nem döntenem kell, hanem a tulajdonosi döntéseket kell végrehajtanom - jelentette ki a BKV vizsgálóbizottság meghallgatásán Ikvai-Szabó Imre, aki elmondta: a BKV-t közösen felügyelték Hagyó Miklóssal, ő egyedül nem járhatott el.

Ikvai-Szabó Imre beszámolt arról is, hogy Hagyó Miklós irányítási jogát tiszteletben tartotta, a kifogásait, szakmai észrevételeit - például az elektronikus jegyrendszer tervezésekor - írásban közölte a volt főpolgármester-helyettessel.

Elmondta, hogy a főpolgármesteri kabinetüléseken tapasztalta és a sajtóból is értesült arról, hogy Demszky Gábornak kifogásai voltak Hagyó Miklós munkájával kapcsolatban, és támogatta a főpolgármestert ezekben az ügyekben.

Azokra a kérdésekre, hogy Horváth Évával, Hagyó Miklós sajtóreferensével tartott-e kapcsolatot, illetve tudott-e arról, hogy Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főtanácsadója érintett lehet a BKV-ügyekben, Ikvai-Szabó Imre határozott nemmel felelt.

Megjegyezte azt is: furcsállja, hogy akik kezdeményezték a meghallgatását, Steiner Pál és Tüttő Kata, az ő meghallgatásán már nem vettek részt. Ikvai-Szabó Imre beszámolójára a 10 tagú vizsgálóbizottság létszáma hatra csökkent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban, miután Izrael kedd hajnalban a határt átlépve "korlátozott hadműveletet" indított a síita milícia infrastruktúrájának felszámolására, hogy ne támadhassa az észak-izraeli településeket - közölte az izraeli hadsereg (IDF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×