eur:
389.88
usd:
362.99
bux:
68050.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mesterházy szerint félreértelmezték az orvosokkal kapcsolatos szavait

Mesterházy Attila szerint ő nem vonta kétségbe az orvosok megbízhatóságát, egy fórumon elmondott szavait tudatosan félreértelmezték.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) csütörtöki sajtótájékoztatóján kiosztott dokumentum szerint Mesterházy Attila néhány napja egy nyilvános fórumon "az orvosok megbízhatóságát megkérdőjelező megnyilatkozásra ragadtatta magát, amikor felvetette, vajon rábízhatja-e magát egy közismerten baloldali érzelmű beteg egy úgymond netán jobboldali gondolkodású orvosra".

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje erre reagálva azt mondta csütörtökön az MTI-nek a Heves megyei Lőrinciben: szavait tudatosan félreértelmezték. Õ csupán arra célzott, hogy az aggodalom és félelem árnyéka lengi be a demokráciát. Ugyanis sok ember fejében felvetődik: nem lesz-e abból baj, ha tudják, más világnézetet vall.

Pusztán erre a jelenségre kívánta felhívni a figyelmet, ami - mint mondta - árt a magyar demokráciának. Vagyis nem kérdőjelezte meg a magyar orvosok elkötelezettségét, ezért nincs miért bocsánatot kérnie - közölte Mesterházy Attila.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője közölte: remélik, hogy Éger István, a MOK elnöke, illetve a szervezet más vezetői megszólalásaikkal és szerepvállalásukkal még áttételesen sem kapcsolódnak be a következő hónapok választási kampányába.

A mai magyar társadalom az emberek politikai hovatartozása szerint élesen megosztott. Mesterházy Attila beszédében erre a kétségtelenül jelen lévő társadalmi problémára hívta fel a figyelmet - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×