INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Varga: A Fidesz nem fogja bevezetni az ingatlanadót

Infostart / InfoRádió
A Fidesz hatalomra kerülése után újra kell tervezni az idei költségvetés - közölte sajtótájékoztatóján Varga Mihály alelnök. Megismételte: a Fidesz nem kívánja bevezetni az ingatlanadót.

A Fidesz, ha hatalomra kerül, nem fogja újra, ám másképp bevezetni az ingatlanadót - jelentette be Varga Mihály, a Fidesz alelnöke. "Ma annyit tudok mondani, hogy a Fidesz nem kívánja ezt bevezetni. Egyébként az, hogy április után mi történik, nyilván a választásokon múlik" - hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz hogyan pótolná az ingatlanadó eltörlése miatt a költségvetésből kieső nagyjából 50 milliárd forintot, a politikus azt válaszolta: ha pártja nyeri a választásokat, pontos elszámolást fognak készíteni, és módosítani kell a költségvetést, ugyanis a jelenlegi nem valós tételeket tartalmaz.

Arra, hogy a Fidesz mégis honnan kíván átcsoportosítani forrásokat a hiány csökkentése érdekében, azt válaszolta, hogy pártja a gazdasági növekedésben érdekelt. Mint mondta: szigorú korrupció ellenes lépésekre van szükség, amelynek vannak megtakarításai, ezen túlmenően pedig a gazdaságot mentesíteni kell a felesleges bürokráciától.

Varga Mihály emellett felszólította a kormányt, hogy a kieső bevételeket ne próbálják az adófizetőktől beszedni, a politikus szerint ugyanis Bajnai Gordon miniszterelnök ingatlanadóval kapcsolatos nyilatkozata pontosan erre utalt.


A címlapról ajánljuk