eur:
388.73
usd:
361.73
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Nem tudja a polgármester, hogy nyomoznak ellene - lapszemle

Hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség egy "esetleg a hatáskörébe tartozó" bábolnai személy ellen - így tájékoztatták a Népszabadság tudósítóját az eljárásban illetékes hatóságnál. Bábolna polgármesteréről, Horváth Kláráról van szó, igaz, ő erről nem kapott értesítést.

Horváth Klára szocialista országgyűlési képviselő ellen tavaly december közepén tett feljelentést Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója. Azt állította, hogy a település polgármestere 85 hektár állami tulajdonú földet a legalacsonyabb ajánlatot tevő cégnek adott bérbe.

A bíróság által közérdekűnek nyilvánított, így most kényszerűségből nyilvánosságra hozott államháztartási jelentésekben döbbenetesen nagy, olykor ezermilliárd forintos eltérések vannak a tervezett, előzetesen bejelentett és a valós hiányadatok között - írja a Magyar Nemzet. A lap megállapítja: természetesen végül mindig a valós hiány lett a magasabb.

A világ legkevésbé ismert madaraként számon tartott himalájai nádirigó első ismert fészkelő helyét fedezték fel Afganisztánban - számol be az Index. A himalájai nádirigó első egyedét Indiában fedezték fel 1867-ben, a másodikat 139 év múlva, 2006-ban észlelték Thaiföldön. Most Afganisztánban húsz egyedet fogtak be, vizsgáltak meg, majd engedtek szabadon.

Több mint kilencmilliárd forintos értékben hoz befektetést Magyarországra egy német járműipari cég, amivel kétszáz munkahely jöhet létre, k+f területen - értesült a Napi Gazdaság. A projekthez minden bizonnyal állami támogatás is jár majd.

Megtizedeli a válság a hazai telefonszolgáltatók üzleti előfizetőktől származó bevételét - olvasható a Világgazdaságban. Az évi 250 milliárd forintot is meghaladó céges távközlési piac az elmúlt egy évben milliárdokkal zsugorodott, részben az időközben bekövetkezett csődök miatt, részben azért, mert a vállalatok a válság kirobbanása óta a telefonköltségeikre is jobban odafigyelnek.

A Pénzcentrum weboldalán arról ad tájékoztatást, hogy az adószám mit árul el rólunk, és hogyan készülnek az állami hivatalok által kreált nyilvántartási számok.

A portfolio.hu arról ír, hogy a tavalyi év koránt sem volt sétagalopp a hazai kötvényalapok számára, hiszen nem egy esetben 20 százalékos teljesítményre is képes szektor az év elején még a túlélésért küzdött. A kockázatvállalási hajlandóság éles fordulatot vett az év első felében, a válság legnagyobb hullámainak elmúltával pedig lehetőség nyílt a jegybanki alapkamat csökkentésére. Kiderült: a rövid kötvényalapok jobban tudtak teljesíteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×