INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Õsszel már ihat egy kávét a CET gyomrában

Infostart / InfoRádió
Nincs csúszás a Szabadság hídtól délre fekvő közraktárakat hasznosító, úgynevezett Bálna-projekt végrehajtásában - tájékoztatta az InfoRádiót a fejlesztő Porto Investment Hungary Kft. ügyvezetője. Márton Imre azt mondta: 2010 nyarán vagy őszén átadják a 8,5 milliárd forintból megépülő, üvegkupolás komplexumot.

Mostoha sorsa volt az elmúlt két évtizedben a közraktárak három megmaradt épületének, amelyek felújítása tavasz óta tart. A rekonstrukció során az épületegyüttes 60 százalékát meg kell őrizni, a beruházó cég ehhez építteti hozzá az új szerkezetet - mondta az InfoRádiónak a Porto Investment Hungary Kft. igazgatója.

A tervek szerint 2010 nyarán megnyíló CET-ben éttermek, kávézók, galériák, design üzletek kapnak majd helyet - tette hozzá Márton Imre.

Az épületeket borító látványos üvegkupola szerkezetének összeállítása is megkezdődött már, az azt borító alumínium- és üvegelemeket a jövő év elején kezdik a helyükre illeszteni.

A kivitelezési munkák várhatóan augusztusra fejeződnek be, egy esetleges nyári árvíz miatt azonban ez az időpont néhány héttel későbbre tolódhat - jegyezte meg Márton Imre.

Hanganyag: Nagy Tamás


A címlapról ajánljuk