INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Letette a miniszteri esküt Forgács Imre

InfoRádió / MTI
Letette miniszteri esküjét hétfőn az Országgyűlésben Forgács Imre, aki keddtől tölti be az igazságügyi és rendészeti miniszteri posztot.

Az új tárcavezetőnek eskütétele és az esküokmány aláírása után gratulált Bajnai Gordon kormányfő, Katona Béla házelnök, Mandur László, az Országgyűlés alelnöke, Avarkeszi Dezső, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) államtitkára, valamint a frakciók képviselői.

Forgács Imre, az Önkormányzati Minisztérium önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkára Draskovics Tibort váltja az IRM élén. Draskovics Tibor lemondását azzal indokolta, hogy pártpolitikai vitákban nem kíván részt venni, a következő időszak pedig szerinte erről szól majd.

Forgács Imre a tavaszi országgyűlési választások zavartalanságának rendészeti biztosítását és a 2011-es magyar EU-elnökségre felkészülést emelte ki az előtte álló feladatok közül parlamenti bizottsági meghallgatásain hétfőn. A jelöltet támogatta az európai ügyek bizottságának, a honvédelmi és rendészeti bizottságnak, valamint az alkotmányügyi bizottságnak a kormánypárti többsége.

Forgács Imre a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium feladatai a következő időszakban három szóban foglalhatók össze: ez a törvényesség, a rend és a konszolidáció.

A Fidesz szerint Forgács Imre Gyurcsány Ferenc kinyújtott karja, minisztersége pedig a volt kormányfő visszatérésének bizonyítéka.

A címlapról ajánljuk