eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65119.45
2024. április 19. péntek Emma

Letette a miniszteri esküt Forgács Imre

Letette miniszteri esküjét hétfőn az Országgyűlésben Forgács Imre, aki keddtől tölti be az igazságügyi és rendészeti miniszteri posztot.

Az új tárcavezetőnek eskütétele és az esküokmány aláírása után gratulált Bajnai Gordon kormányfő, Katona Béla házelnök, Mandur László, az Országgyűlés alelnöke, Avarkeszi Dezső, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) államtitkára, valamint a frakciók képviselői.

Forgács Imre, az Önkormányzati Minisztérium önkormányzati és lakásügyi szakállamtitkára Draskovics Tibort váltja az IRM élén. Draskovics Tibor lemondását azzal indokolta, hogy pártpolitikai vitákban nem kíván részt venni, a következő időszak pedig szerinte erről szól majd.

Forgács Imre a tavaszi országgyűlési választások zavartalanságának rendészeti biztosítását és a 2011-es magyar EU-elnökségre felkészülést emelte ki az előtte álló feladatok közül parlamenti bizottsági meghallgatásain hétfőn. A jelöltet támogatta az európai ügyek bizottságának, a honvédelmi és rendészeti bizottságnak, valamint az alkotmányügyi bizottságnak a kormánypárti többsége.

Forgács Imre a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium feladatai a következő időszakban három szóban foglalhatók össze: ez a törvényesség, a rend és a konszolidáció.

A Fidesz szerint Forgács Imre Gyurcsány Ferenc kinyújtott karja, minisztersége pedig a volt kormányfő visszatérésének bizonyítéka.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×