eur:
389.73
usd:
363.74
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A helyére emelték Európa legnagyobb bakdaruját a Margit hídon

Mára virradóra a helyére emelték Európa legnagyobb bakdaruját a Margit hídon. A szerkezettel az acél pályalemezeket szerelik be a helyükre a dunai átkelőn. Tóth Kata, a felújítást végző Mh 2009 konzorcium szóvivője elmondta: Magyarországon most alkalmaznak először ilyen technológiát egy hídrekonstrukcióban.

A szerkezet teherbírása 16 tonna, magassága 10 méter, a két lába közötti távolság pedig meghaladja a 17 métert. Hozzátette: a szerkezet sínen közlekedik 40 méteres percenkénti sebességgel, és az acél pályalemezek beemeléséig marad a hídon. Szólt arról is, hogy a bakdarura azért van szükség, mert a felújítás ideje alatt biztosítani kell a közösségi közlekedést a hídon és így kevés hely marad a munkálatokhoz.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×