eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

MSZP-kongresszus : többen visszaléptek az országos listáról

Többen visszalépnek az MSZP országos listájának nem befutó helyeiről - az MTI információi szerint ezt jelentették be a párt szombati kongresszusának zárt ülésén.

Nyakó István, az MSZP kommunikációs igazgatója az MTI kérdésre csak annyit mondott: a zárt ülésen történtekről nem nyilatkozhat.

Az MTI úgy tudja, hogy a kongresszus felhatalmazta a párt országos választási bizottságát: a visszalépések miatt póttagokkal folyamatosan töltse fel a megüresedő helyeket.

Meg nem erősített információk szerint az országos listáról visszalépett a 91. helyen lévő Havas Szófia, , a 92-dik Deák Istvánné, a 93-ik Kárpáti Zsuzsa, a 94-ik Vidorné Szabó Györgyi, a 172-ik Körösiné Bódi Judit, a 96-ik Juhászné Lévai Katalin és a 100-ik Haris Éva. A visszalépést hivatalosan csak Vidorné Szabó Györgyi jelentette be a kongresszusi küldöttek előtt.

Az MTI információi szerint a csoportos visszalépési akció végül nem valósult meg, néhány női politikus azonban valóban kérte, hogy vegyék le a listáról.

Havas Szófia méltatlannak tartja a szakpolitikusok helyét a listán. Ez egy bizonyos értékítélet, amit tudomásul kell venni - tette hozzá.

Havas Szófia az MTI-nek azt is elmondta: a kongresszuson rajta kívül öt női politikus adta vissza a listás helyét: Vidorné Szabó Györgyi, Juhászné Lévai Katalin, Kunszt Márta, Dér Zsuzsanna és Körösiné Bódi Judit.

Úgy tudja, rajtuk kívül az elmúlt napokban további öt politikus döntött ugyanígy. Havas Szófia hangsúlyozta: továbbra is az MSZP-n belül kíván politizálni.

A héten több sajtóorgánum azt írta: az MSZP országos listáján nem érvényesülnek a női kvótára vonatkozó szabályok és ezért vannak, akik fontolgatják, hogy visszaadják listás helyüket.

Lendvai Ildikó az MTI-nek csütörtökön azt mondta: a kvótát teljesítették, de örülne neki, ha még több nő lenne a listán. Azt a követelményt, miszerint legalább minden ötödik helyen legyen nő, teljesítettük, nemcsak a lista egészében, hanem az első húszban is - közölte.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×