eur:
394.83
usd:
370.34
bux:
65265.51
2024. április 19. péntek Emma

Bokros Lajos "a magyar konzervatív tábor miniszterelnök-jelöltje"

Több mint 90 százalékos többséggel Bokros Lajost választotta meg miniszterelnök-jelöltnek a Magyar Demokrata Fórum (MDF) országos választmánya - közölte a párt szombaton az MTI-vel.

Az eredmény 61 igen, 1 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett született meg - olvasható a párt közleményében, amely rámutat: ez a szavazás is mutatja a párt egységét és az ország érdekében elindítandó reformok iránti elkötelezettségét.

Bokros Lajost - akit a közlemény a magyar konzervatív tábor miniszterelnök-jelöltjeként említ - az MDF Orbán Viktor kihívójának tekinti. Mint írják: ő az a személyiség, aki mögé fel tud sorakozni minden olyan választó, aki szerint az elmúlt nyolc év kormányzása elvesztegetett idő volt, s most "józan, normális, konzervatív gazdaságpolitikai fordulatra" van szükség.

Bokros Lajos szerint az MDF láthatólag elfogadja azt a "szakszerű, ésszerű, korszerű programot", amelyet az ő írásai, nyilatkozatai, cikkei tartalmaztak és tükröztek.

"Makacs következetességgel képviselem azt, hogy Magyarországnak a reformok kritikus tömegére van szüksége, elsősorban az államháztartás és az állami élet szinte minden területén" - mondta Bokros Lajos budapesti sajtótájékoztatóján azután, hogy az MDF országos választmánya nagy többséggel a párt miniszterelnök-jelöltjének választotta.

Bokros Lajos kérdésre kijelentette: az MDF nem gondolkodik pártszövetségben, s ezt a sajtótájékoztatón Makay Zsolt, a demokrata fórum választmányi elnöke is megerősítette.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×