INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Késlekednek a nyomozók, eltűnhet a BKV-s igazgató

Infostart / InfoRádió
A világ bármely táján elrejtőzhet Fuzik Zsolt, mert a nyomozó hatóságok késlekednek a BKV vesztegetéssel gyanúsított informatikai igazgatója elleni európai elfogatási parancs elrendelésével - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A lap Skoda Gabriellára, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjére hivatkozva azt írta: legkorábban pénteken rendelheti el a bíróság a férfi európai elfogatóparancsát. Elmondta: csütörtök kora délutánig nem küldte át a büntetőeljárást folytató Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) a kezdeményezését.

Az RRI szóvivője később a lapnak azt mondta, hogy csütörtökön átküldték a kérelmet, de mint fogalmazott: elképzelhető, hogy csak hétfőn adják ki a kontinensre érvényes elfogatóparancsot.

A Fővárosi Közgyűlés BKV-t ellenőrző bizottságának ülésén kedden elhangzott: a rendőrség kereste a BKV informatikai igazgatóját, aki azonban nem jelent meg, mert Ausztriában síelt és beteget jelentett. A bizottság tagjainak erre vonatkozó kérdéseire Székelyné Pásztor Erzsébet, a cég kommunikációs igazgatója akkor azt válaszolta: beszélt az informatikai igazgatóval, aki úgy tájékoztatta, hogy valószínűleg az előzőleg megkapott "H1N1-oltástól lett rosszul".

A BKV szerdán azt közölte: előkészítették az informatikai igazgató menesztését: rendkívüli felmondással küldenék el a cégtől, így végkielégítést nem kapna.

A címlapról ajánljuk