INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

SZDSZ: Andor László jó választás

InfoRádió / MTI
Retkes Attila szerint a felmerült jelöltek közül Andor László volt a legjobb választás - reagált az SZDSZ elnöke arra a hírre, hogy a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatósági tagját jelöli Bajnai Gordon miniszterelnök magyar uniós biztosnak.

A pártelnök úgy fogalmazott, hogy a biztosjelöltet kiváló, felkészült közgazdásznak tartja. Hozzátette, hogy Andor László jelölése jobb választás, mintha a kormányfő egy szocialista pártpolitikust delegált volna a posztra.

Ugyanakkor sajnálattál állapította meg, hogy Bajnai Gordon nem konzultált az ügyben a parlamenti pártokkal. A pártelnök szerint ez ugyanis egy olyan horderejű döntés, amelyről jó lett volna ötpárti egyeztetést kezdeményezni.

Retkes Attila egyúttal hangot adott afeletti örömének is, hogy "az elmúlt évek elhibázott gazdaságpolitikájában oroszlánrészt vállaló Veres János" nem kapta meg ezt a kiemelt pozíciót.

Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy Andor Lászlót, a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatósági tagját jelöli magyar uniós biztosnak.

A kormányfő úgy fogalmazott: jelöltje, Andor László szakmai rátermettségéhez, emberi tisztességéhez nem férhet kétség.

A címlapról ajánljuk