eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66839.1
2024. április 26. péntek Ervin

"Gyurcsány Ferenc önkritikát gyakorolt "

Gyurcsány Ferenc a múlt hét pénteken mondott beszédével önkritikát gyakorolt és azt bizonyította, hogy ismét ő lehet a minden bizonnyal ellenzékbe kerülő párt vezetője - mondta az InfoRádiónak a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

Múlt hét pénteken az MSZP választmányának jubileumi ülésén hosszú idő után nyilvános beszédet tartott Gyurcsány Ferenc. Szónoklatában többek között kifejtette, hogy "a követelőző, agresszív, ragadozó hatalom nem egyszerűen kopog, hanem dörömböl a hatalom ajtaján", és ha a szocialisták hallgatnak - akik a demokrácia utolsó mentsvárai - akkor az országon bűnt fognak elkövetni.

A volt pártelnök-miniszterelnök múlt hét pénteken igyekezett lelket önteni az MSZP-be, mert a szocialisták már mintha belenyugodtak volna a vereségbe - mondta az InfoRádiónak a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

Nagy Attila Tibor szerint a volt kormányfő múlt pénteken megtartotta az ellen Õszöd-beszédét, hiszen 2006-ban még azt mondta, hogy az elmúlt négy évben nem csináltak semmit, most viszont már azt hangsúlyozta, hogy az ország nagy eredményeket ért el, és nem szabad hagyni, hogy ezt az ellenzék elvitassa.

Gyurcsány Ferenc önkritikát gyakorolt, és ezzel a párttagok körében újabb népszerűségi pontokat szerezhetett - véli az elemző, aki azonban hozzátette: rövid távon nem valószínű, hogy a volt kormányfő vissza tud térni az MSZP élére, de hosszú távon van erre esély, de az is lehet, hogy a baloldal meghatározó politikusa maradhat.

Nagy Attila Tibor kiemelte: a beszéd bizonyította, hogy még mindig Gyurcsány Ferenc a szocialista párt legkarizmatikusabb politikusa és a legjobb szónoka. Úgy látja, egy esetleges választási vereség után ő lehet az ellenzék potenciális vezetője, dacára annak, hogy sokszor hozta kellemetlen helyzetbe a baloldalt.

Különösen egy választási vereség után mozgásteret adhat Gyurcsány Ferencnek az, hogy jelenleg nincs egyértelmű vezetője és irányvonala az MSZP-nek - fűzte hozzá az elemző.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×