INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

A kormány meghosszabbította a krízisalap elérhetőségét

Infostart / InfoRádió
A kormány két és fél hónappal meghosszabbította a válság miatt bajbajutottak megsegítésére létrehozott krízisalap elérhetőségét - mondta Szollár Domokos kormányszóvivő. Hozzátette, eddig több mint 45 000-en kaptak pénzt az alapból.

A kormány meghosszabbította a kríziskezelő programját, jelentette be Szollár Domokos kormányszóvivő. Az egyszeri támogatásra eredetileg november 15-ig lehetett jelentkezni, a mostani döntés értelmében ezt a határidőt január 31.-re tolták. Hozzátette, aki befizetni szeretne a krízisalapba, január közepéig teheti meg. Szollár Domokos elmondta, eddig több mint 50 000 kérelmet nyújtottak be, és a többségüket pozitívan bírálták el.

Eddig 1.8 milliárd forintot fizettek ki az alapból, ami a kormányszóvivő szerint jól működik, ugyanis az igénylések leadása után pozitív elbírálás esetén 2-3 héten belül megérkezik a pénz a pályázóhoz. A kasszában egyébként összesen 4,2 milliárd forint gyűlt össze, ezért is gondolták úgy, hogy folytatni kell a programot.

Szollár Domokos elmondta, tízszeresére emelték a rendkívüli esetekre kifizethető összegek keretét, így többen juthatnak 50 és 100 000 forint közötti támogatásra.

A Fidesz szerint szemfényvesztés a szocialisták krízislapja, az valójában az MSZP választási pártkasszája, amelyet az emberektől elvett pénzből hoztak létre, mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. Hozzátette: egyszeri, néhány ezer forintos kifizetéssel egyetlen magyar család lecsúszását sem lehet megállítani.

Hanganyag: Litauszky Balázs


A címlapról ajánljuk