eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Az ORTT nem tehetett mást, mint a két legtöbbet ígérőt kihozni győztesnek"

Az FM1 konzorcium és az Advenio Zrt. már letétbe helyezte az első évre szóló díj 50 százalékát, a szerződés szerint pedig, ha a jövőben nem teljesítik a vállalásaikat, akkor felfüggesztik a sugárzási jogukat - mondta az InfoRádiónak Gyuricza Péter, az ORTT MSZP által delegált tagja. Tirts Tamás, a médiahatóság KDNP által delegált tagja azt hangsúlyozta, hogy a két nyertes pályázó a mögöttük álló üzleti háttérnek köszönhetően nyerte el az eddig a Sláger Rádió és a Danubius Rádió által használt országos frekvenciákat.

Előre meghatározott, szigorú tartalmi szempontok alapján döntött szerdán úgy az Országos Rádiós és Televízió Testület, hogy az eddig a Sláger és a Danubius rádió által működtetett országos frekvencián november végétől az FM1 konzorcium és az Advenio Zrt. adója sugározhat adást.

Az ORTT KDNP által delegált tagja az InfoRádiónak elmondta: ilyen szempont volt az, hogy a rádióknak vállalniuk kellett, több magyar zenét játszanak, és több közéletis műsort kell sugározniuk, szem előtt tartva, hogy szórakoztató jellegű kereskedelmi frekvenciákról van szó.

Tirts Tamás hozzátette: a legfontosabb az volt, hogy a két pályázó ígérte a legtöbbet: bevételük 50, illetve 55 százalékos befizetését vállalták, és ezzel olyan előnyt szereztek, amellyel sem a Sláger, sem pedig a Danubius nem tudott lépést tartani.

Az ORTT tagok nem tehettek mást, minthogy a két legtöbbet ígérő pályázót hozták ki győztesnek - mondta Tirts Tamás, akivel egyet értett a testület MSZP-s delegáltja. Gyuricza Péter hangsúlyozta: az ajánlat alapján lehetett pontszámot adni a pályázókra, így a legtöbbet ígérők nyertek.

Hozzátette, hogy az első évre szóló díj 50 százalékát már letétbe helyezte az FM1 és az Advenio Zrt., a többi évre vonatkozóan pedig a szerződés tartalmazza, hogy ha az üzemeltetők nem tudják vagy nem akarják teljesíteni a vállalt feltételeket, akkor az ORTT felfüggeszti a műsorszolgáltatási jogukat.

Gyuricza Péter kiemelte: november 18-áig érvényes a Sláger és a Danubius rádió 12 évre szóló frekvenciaengedélye, az új jogosultak pedig november 19-én éjféltől sugározhatják műsorukat, akkor is, ha az ORTT szerdai döntését a vesztes pályázók a bíróságon támadják meg.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×