eur:
395.66
usd:
372.15
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Helyi papok végzik a jászberényi ferences templom híveinek lelki gondozását

Egyelőre a jászberényi főplébánia papjai végzik a ferences templomhoz tartozó hívek lelki gondozását, miután az ottani plébánost, H. L.-t az Egri Főegyházmegye a hét elején botrányokozás miatt felmentette a szolgálat alól - olvasható az Új Néplap című napilap internetes honlapján.

Medvegy János, a jászberényi főplébánia címzetes apát plébánosa a szoljon.hu megkeresésére elmondta: új pap Jászberénybe helyezéséről Ternyák Csaba egri érsek dönt majd.

Az Egri Főegyházmegye hét eleji közleményében nem tért ki arra, hogy a pap milyen elítélendő cselekedete miatt hozták meg ezt a döntés, de sajtóhírek szerint homoszexuális kapcsolatot folytatott egy melegpornó-filmekben szereplő férfival. A férfi a pappal való viszonyáról a Blikk című bulvárlapnak számolt be részletesen.

Hétvégi fejlemény az ügyben, hogy a plébános volt szolgálati helyén, a jászberényi ferences templomban tűz keletkezett, és több pad porig égett. A tűzoltóság elsődlegesen azt állapította meg, hogy emberi közreműködéssel lobbantak fel a lángok. A kérdés csupán az, hogy gondatlanság vagy szándékos gyújtogatás történt. A rendőrség rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×