eur:
399.48
usd:
363.85
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Felháborodást keltő kijelentések: a frakcióvezető egyeztetett Molnár Oszkárral

Személyesen tisztázta a Fidesz frakcióvezetője Edelény polgármesterével, hogy a fideszes városvezető hogyan is értette a helyi televízióban tett nyilatkozatát. Molnár Oszkár országgyűlési képviselő a tévéinterjúban arról beszélt, hogy a zsidó nagytőke fel akarja vásárolni Magyarországot.

A hétfői parlamenti ülésnapon négyszemközt beszélt egymással a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője és Edelény fideszes polgármestere. A téma az az Edelényi Televíziónak adott interjú volt, amelyben Molnár Oszkár városvezető a zsidóság és a globális pénztőke összefonódásáról elmélkedett.

"Nacionalista vagyok, mert szeretem a hazámat, Magyarországot, a magyar embereket, és előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőkével, a zsidó nagytőkével szemben, amely be akarja kebelezni az egész világot, főként Magyarországot" - mondta a beszélgetésben Molnár Oszkár.

A városvezető az interjúban arról is beszélt, hogy a magyar és az izraeli kulturális miniszter megállapodása mögött is titkos szándékok húzódtak. "Kiment néhány újságíró, hogy megnézze, hogy mi is ez az együttműködés. Meglátogattak néhány iskolát, és kérdezték az ottani gyerekeket, hogy "hogy-hogy ti magyarul tanultok?". Erre azt válaszolták, hogy "Tanuljuk az új hazánk nyelvét!". Csak Magyarországon ez tabutéma, és - bocsánat a kifejezésért - erről kussolni kell mindenkinek.

Mikor csattannak a pofonok?

Molnár Oszkár szavai nagy felháborodást váltottak ki a parlamenti pártok mindegyikében. Az MSZP elnöke szerint, ha a Fidesz nem zárja ki a frakcióból és a pártból Molnár Oszkárt, akkor az ellenzéki párt a náci beszéd oldalán áll. Az SZDSZ arra kíváncsi, hogy mikor csattan el Orbán Viktor két pofonja. A liberális párt ezzel a Fidesz elnök korábbi véleményére utalt, amely szerint a szélsőségesek ellen ezt kell tenni.

Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője személyesen akarta tisztázni az ügyet Molnár Oszkárral. "Egy olyan kijelentés volt, amit személyesen kell tisztázni Molnár Oszkárral. Hétfőn nyílik erre lehetőségem, amikor a parlamentben plenáris ülés lesz. Meg fogom tőle kérdezni, hogy mire gondolt, és hogy oszlassa el azokat az esetleges félreértéseket, amelyek - személyesen ismerve Molnár Oszkárt - biztos vagyok benne, hogy távol állnak a személyiségétől" - mondta.

A Kazincbarcikai Bíróság múlt kedden felfüggesztette a Molnár Oszkár ellen korábban indult eljárást. A polgármester ugyanis egy települési fórumon azt mondta: a cigányok által többségében lakott településeken a terhes nők szándékosan ártanak megszületendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak ezért gyógyszert szednek be, valamint gumikalapáccsal ütik a hasukat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Mintegy négyezer kisboltot zártak be Magyarországon 2023 második félévében. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy a diszkontüzletek akcióikkal elszipkázzák a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, melyek üzemeltetői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas bérleti díjak és a közterhek kigazdálkodása miatt. Neubauer Katalin arról is beszélt, hogy sok esetben annyira kevés marad az árrésből, hogy inkább a vállalkozók is úgy döntenek, alkalmazottként folytatják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délutáni amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×