eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Tiszteletre méltóan" működik együtt Bajnai Gordon és az MSZP-frakció

Elfogadta a képviselőjelölt-állítással összefüggő dokumentumokat az MSZP választmánya. A távirati iroda úgy tudja, hogy a javaslatcsomag tartalmazta azt a megállapodást is, amelyet az egyéni, a területi, illetve az országos lista képviselőjelöltjeinek kell aláírniuk.

Ez rögzíti egyebek mellett, hogy a képviselő megválasztása esetén feladatait főállásban látja el, az MSZP-frakció tagjaként nem szavaz ellentétesen a kongresszus, illetve a választmány határozataival, továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy havi nettó tiszteletdíjának 15 százalékát a pártszervezet számlájára utalja majd.

A választmány ülésén Bajnai Gordon miniszterelnök a következő időszak kormányzati és politikai teendőiről, illetve az eddig elvégzett munkáról tartott előadást.

A kormányfő beszédét ismertetve Simon Gábor, a választmány elnöke elmondta: Bajnai Gordon úgy látja, a gazdasági válságnak még nincs vége, és ha a világ ezen túljut, utána is lassú fejlődés várható. A miniszterelnök - mondta - több lehetséges veszélyre is felhívta a figyelmet. Ide sorolta, hogy a gazdasági válság hatására társadalmi válság alakulhat ki, amelyben például az emberek nehezen, vagy nem tudják visszafizetni a fogyasztási hiteleket. A kormányfő azt kérte, hogy mindig legyen elég erő az ilyen helyzetek megoldására.

A választmány elnöke kitért arra, Bajnai Gordon reális veszélynek látja a bűnbakkeresést is, amely nacionalista magatartásban és protekcionista gazdaságpolitikában jelenhet meg.

A miniszterelnök a választmányi ülésen tartott beszédében fontosnak nevezte azt is, hogy a részérdekek ne szabdalhassák szét a közérdeket a költségvetés elfogadásakor - mondta a testület elnöke.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×