INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Bezárják a Kútvölgyi kórház szülészetét

Infostart / InfoRádió
Megszűnik a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjében a szülészeti-nőgyógyászati ellátás - mondta az InfoRádiónak Stubnya Gusztáv. Az egyetem stratégiai főigazgatója hozzátette: jövő nyárig még ellátják a már odajáró kismamákat, ám új pácienst nem fogadnak. Hatvan nap múlva átadják az épülettömböt, ahol magánrendelés működik majd.

A Kútvölgyi kórház szülészeti osztálya a 2007-es ágyszámcsökkentés óta csupán tíz férőhellyel üzemelt, mostanra azonban nyilvánvalóvá vált, hogy ilyen feltételek között nem lehet tovább működtetni. Az eddig ott kezelt pácienseket a Semmelweis Egyetem másik két klinikája veszi át - mondta az InfoRádiónak az intézmény stratégiai főigazgatója.

Stubnya Gusztáv hozzátette: a megszüntetett osztály területét bérbe adják, ott minden bizonnyal szülészeti-nőgyógyászati magánrendelés indul.

Mivel az utóbbi időben már egyáltalán nem volt pénz az osztály fejlesztésére, annak eszközparkja szegényes és elhasználódott, és bár az intézmény bérbe adná a vállalkozónak, az várhatóan nem tart majd igényt rá - magyarázta a Semmelweis Egyetem stratégiai főigazgatója.

A megszűnő osztályon dolgozókat az egyetem másik két szülészeti-nőgyógyászati klinikáján helyezik majd el, a bezárás miatt senkit sem szeretnének elbocsátani - fűzte hozzá Stubnya Gusztáv.

Hanganyag: Seres Gerda


A címlapról ajánljuk