eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Demszky a BKV vezető testületeinek megújítását kezdeményezi

Teljes tisztújítást kezdeményez a BKV Zrt. igazgatóságában és felügyelőbizottságában Demszky Gábor - ismertette a Főpolgármesteri Kabinet ülésén tett főpolgármesteri bejelentést Nyáry Krisztián

A Városháza kommunikációs igazgatója közölte, hogy a főpolgármester ötpárti egyeztetést hívott össze keddre a BKV-nál történt végkielégítések miatt. Az egyeztetés célja nem a jövő héten lezáruló vizsgálat megelőlegezése, hanem új tulajdonosi ellenőrzési és felügyeleti struktúra kialakítása.

Az igazgató közölte: a főpolgármester arról is tájékoztatta a kabinetet, hogy a betegszabadságon lévő Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes szóban felajánlotta, hogy átadja a BKV felügyeleti jogát. Demszky Gábor ebben a kérdésben koalíciós egyeztetést tart szükségesnek. A BKV menedzsmentjét érintő döntéseket a vizsgálat lezárta után kell meghozni - jegyezte meg az igazgató.

A fővárosi SZDSZ-frakciónak Lakos Imre közlekedési tanácsnok már a múlt héten jelezte, hogy a BKV-nál kialakult helyzetben indokoltnak tartaná az igazgatóság és a felügyelőbizottság teljes cseréjét, az SZDSZ által delegált igazgatósági és felügyelőbizottsági elnök esetében ezt elengedhetetlennek tartja.

Az MTI információi szerint Hagyó Miklós már hónapokkal ezelőtt felvetette, hogy kész átadni a BKV felügyeletét Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettesnek.

Hagyó Miklós várhatóan két hétig betegszabadságon lesz, mivel a hétvégén bokaszalag-műtétet hajtottak végre rajta. Emiatt kérdéses, hogy a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén részt tud-e venni.

Távolléte esetén patthelyzet jön létre a közgyűlésben, ahol így 33 MSZP-SZDSZ-képviselő és 33 FIDESZ-KDNP-MDF-képviselő lenne jelen. A közgyűlésben minden lényeges kérdésben, de még a napirend elfogadásához is minimum 34 szavazatra van szükség.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×