eur:
389.33
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

BKV-botrány: Szalainénak nem is volt titoktartási szerződése

Szalainé Szilágyi Eleonórának nem volt titoktartási szerződése, azonban a BKV-val kötött kontraktusa tartalmazott egy olyan passzust, amely szerint a partnerekre vagy a munkavállalókra vonatkozó adatokat meg kell őriznie - mondta az InfoRádiónak a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója. Székelyné Pásztor Erzsébet kiemelte, hogy a végkielégítésről ki kellett volna tölteni egy formanyomtatványt a munkáltatónak és a humánpolitikai igazgatónak, ez azonban elmaradt, ezért dönthetett ennek kiutalásáról egyedül Szalainé Szilágyi Eleonóra.

A BKV-nál elrendelt belső vizsgálat azt állapította meg, hogy nem volt minden szabályszerű a Szalainé Szilágyi Eleonórának, a cég humánpolitikai igazgatójának kiutalt végkielégítés ügyében, ezért a rendőrséghez fordultak - közölte az InfoRádióval a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója. Székelyné Pásztor Erzsébet kiemelte: a rendőrség dolga megállapítani, hogy ez bűncselekménynek minősül-e.

A BKV kommunikációs igazgatója kifejtette: Szalainé Szilágyi Eleonóra a végkielégítés megállapításáról közös megegyezést írt alá Antal Attila korábbi vezérigazgatóval. Az összeg utalásáról létezik egy formanyomtatvány, amit alá kell írni annak a vezetőnek is, akivel a végkielégítésről megállapodtak. Ilyen nyomtatványt nem találtak a vizsgálat során, így valószínűsíthető, hogy a humánpolitikai igazgató maga rendelkezett a végkielégítés átutalásáról - tette hozzá.

Szalainé Szilágyi Eleonórának nem volt titoktartási szerződése, azonban a BKV-val kötött munkaszerződése tartalmazott egy olyan passzust, amely szerint a partnerekre vagy a munkavállalókra vonatkozó adatokat meg kell őriznie - mondta a kommunikációs igazgató. Székelyné Pásztor Erzsébet hangsúlyozta, a záradékban rendelkeznek arról is, hány havi átlagkereset illeti meg titoktartásért, ha távozik a BKV-tól, ezt még Aba Botond írta alá vezérigazgatóként.

Kocsis István jelenlegi vezérigazgató felül akarja vizsgálni ezeket a szerződéseket, mert úgy véli, a BKV-nál nincs olyan titok, amiért fizetni kellene - emelte ki.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×