eur:
389.57
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A régi letenyei átkelőt ajánlja a rendőrség Horvátország felé

A hétvégén az M7-es autópálya letenyei határátkelőjénél tapasztalható zsúfoltság miatt a régi közúti átkelő igénybevételét ajánlják a rendőrök a Horvátországba utazóknak - közölte pénteken az MTI-vel a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A zalai rendőrök adatai szerint hétvégenként naponta több tízezren választják az M7-es autópályán tavaly ősszel átadott határátkelőt, emiatt ott hosszabb-rövidebb várakozás alakul ki. A közelben lévő, és a sztrádáról is könnyen megközelíthető régi átkelőn ugyanakkor sokkal kisebb a forgalom, érdemes tehát ott átlépni a határt - mondta el Csizmazia Péter sajtóreferens.

Hozzátette, hogy a csak személyforgalomra igénybe vehető átkelőt augusztus végéig bárki használhatja. Szeptembertől azonban kizárólag a határ menti megyék lakói vehetik igénybe.

A rendőrök azt javasolják, hogy az autópályán személyautóval, motorral érkezők a 231-es kilométerénél az M70-es úton menjenek tovább. Három kilométerrel később aztán tábla mutatja a lehajtást a régi 7-es út mentén található átkelő felé. Horvátországban szintén táblák jelzik, hogy miként lehet visszajutni az autópályára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×