eur:
388.41
usd:
360.81
bux:
68889.34
2024. május 9. csütörtök Gergely

Romák elleni támadások - Százmillió forintra emelték a nyomravezetői díjat

Megduplázta a romák elleni támadások elkövetőinek kézre kerítéséért járó nyomravezetői díjat Bencze József országos rendőrfőkapitány; a 100 millió forintos díj a legmagasabb a hazai kriminalisztika történetében.

Bencze József hétfő délután elmondta: a 100 millió forintot annak fizetik ki, aki segít valamennyi támadás ügyében kézre keríteni az elkövetőt. A kislétai bűncselekmény - amelynek nyomozását átvette a Nemzeti Nyomozó Iroda - tettesének kézre kerítésére 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Hozzátette: habár az eddigi, 50 millió forintos összegért is sokan tettek bejelentéseket, amelyek révén több bűncselekményt is sikerült felderíteni, a romák elleni támadások tetteseit azonban még nem sikerült elfogni.

Az országos rendőrfőkapitány reményét fejezte ki, hogy a 100 millió forintért a tettesek közvetlen környezetében lesz olyan, aki információval szolgál a rendőrségnek.

Bencze József áprilisban 50 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a romák elleni támadások elkövetőihez elvezető információért.

A rendőrség honlapján akkor megjelent felhívás szerint az összeg annak fizethető ki, aki a Nemzeti Nyomozó Irodán ismeretlen tettes ellen folyamatban levő, 2008. július 21-én Galgagyörkön, 2008. augusztus 8-án Piricsén, 2008. szeptember 5-én Nyíradonyban, 2008. december 15-én Alsózsolcán, továbbá 2008. november 3-án Nagycsécsen, 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön, valamint 2009. április 22-én Tiszalökön elkövetett bűncselekmények ügyében folytatott nyomozásokban "olyan bizonyítékot vagy információt szolgáltat, amely mindegyik bűncselekmény tetteseinek azonosításához közvetlenül elvezet".

Ha az információk az egyes ügyekben segítik a nyomozókat a tettesek kézre kerítéséhez, úgy a Galgagyörkön, Piricsén, Nyíradonyban, Alsózsolcán több emberen elkövetett emberölésekért nettó 1-1 millió forint, míg a Nagycsécsen, Tatárszentgyörgyön, Tiszalökön és most már Kislétán elkövetett bűncselekményekért nettó 10-10 millió forintot fizetnek.

Hétfőre virradóra Szabolcsban, Kislétán ismeretlen támadók az otthonában lőttek agyon egy 45 éves asszonyt, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették. Pénzes Sándor kislétai polgármester elmondta: egy község széli utcában történt a gyilkosság éjfél körül.

Az NNI így már nyolc, a romák sérelmére tavaly és idén elkövetett bűncselekmény ügyében nyomoz emberölés és emberölési kísérlet miatt.

Címlapról ajánljuk
Zlinszky János: a fiókgyógyszertár sok helyen az utolsó egészségügyi érintkezési pont

Zlinszky János: a fiókgyógyszertár sok helyen az utolsó egészségügyi érintkezési pont

A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének elnöke szerint az új patikaszabályok jelentik a túlélést a kistelepülési fiókgyógyszertáraknak, mert sok helyen már háziorvos sincs, és 15 perc várakozás a gyógyszerészre még mindig jobban megéri, mint elutazni a legközelebbi patikáig.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Szerény volt a Győzelem napi katonai felvonulás Moszkvában, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Szerény volt a Győzelem napi katonai felvonulás Moszkvában, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában csütörtök délelőtt rendezték meg a Győzelem napi katonai felvonulást, amely tavalyhoz hasonlóan idén is szerény volt, a tankokat például egyetlen második világháborús T-34-es képviselte. Rövid beszédet tartott Vlagyimir Putyin orosz elnök is, melyben a Nagy Honvédő Háborúra emlékezett, de a Nyugat ostorozása és a katonai fellépéssel való fenyegetés sem maradhatott el. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült. Belgorod ellen rakéta- és dróntámadás volt csütörtökre virradóra, többen megsérültek, lakóépületekben és kocsikban pedig károk keletkeztek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 9. 16:06
×
×
×
×