eur:
388.67
usd:
361.74
bux:
0
2024. május 9. csütörtök Gergely

Martonyi János nem tárgyalt Orbán Viktorral

Befejezi ügyvédi pályafutását az Orbán-kormány külügyminisztere. Martonyi János már tizenöt éve elhatározta, hogy 65 éves korában, azaz idén otthagyja a nevét is viselő ügyvédi irodát. A jogászprofesszor az InfoRádiónak azt mondta, egyelőre nem tárgyalt Orbán Viktorral arról, hogy vállalna-e miniszterséget egy majdani kabinetben, noha úgy érzi, már most is vastagon benne van a politikában.

Beszüntette ügyvédi tevékenységét Martonyi János, a Fidesz-kormány korábbi külügyminisztere - adta hírül a Népszabadság. A napilap szerint ez azt is jelenti, hogy átalakult az egyik legnagyobb piaci szereplő, a Martonyi és Kajtár Baker & McKenzie budapesti irodája, amelynek 2002 óta Martonyi János ügyvezető partnere volt.

A jogászprofesszor az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: 1994. szeptember 1-jén kezdte ügyvédi munkáját, és már akkor tudta, hogy 65 éves korában, vagyis 2009-ben befejezi azt.

Az ügyvédkedést csak mellékállásként űztem, a főállásom a Szegedi Tudományegyetemen van, ahol tanszékvezető tanár vagyok - hangsúlyozta Martonyi János, aki hozzátette: egyetemi munkáját nem adja fel.

Mindig is kész voltam dolgozni a közjó érdekében, függetlenül attól, hogy ez milyen beosztást jelentett - mondta a külügyi tárca egykori vezetője, aki elmondta: amikor barátai megkérdezik tőle, hogy vissza akar-e térni a politikába, azt válaszolja, hogy már nyakig benne van.

Arra a kérdésre, hogy tárgyalt-e már Orbán Viktorral arról, vállalna-e konkrét szerepet egy Fidesz-kormányban, Martonyi János azt válaszolta: nem tárgyal a pártelnökkel tisztségekről és pozíciókról.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában megtartják a szokásos katonai felvonulást, és beszédet mond Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ukrajna az idén először május 8-án tartotta a második világháborús győzelem napját, ahogy a nyugati országokban jellemző. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×