eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Kormányzati segítséget kérnek a vasi árvízkárosultak

Kormányzati segítséget kérnek az árvíz miatt bajba jutott vas megyei termelők - írta a Vas Népe. A lap tájékoztatása szerint eddig 111 kárbejelentés érkezett a megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivatalba.

A nyugat-dunántúli megyében több mint 8 ezer hektáron tette tönkre a termést az árvíz, ami közvetlenül a betakarítás előtt jött. A terület nagy részén kukorica, mintegy 1300 hektáron pedig őszi búza volt. A legnagyobb bajban azok a gazdaságok és őstermelők vannak, akik tejet is termelnek. A körmendi szövetkezet elnöke a lapnak elmondta: az idén minden liter tejen húsz forint veszteségük van. Az év első hét hónapjában emiatt 35 millió forint veszteségük volt, amit 20 millió forinttal súlyosbított az árvíz.

A lap szerint az agrártárca szakértői megígérték, hogy a jogi lehetőségeket szem előtt tartva megpróbálnak egyedi megoldásokat találni a kártalanítási ügyekben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×