eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Ficsor Ádám, Szekeres Imre és Kiss Péter távozhat a kormányból

Minisztercseréket hozhat az MSZP belső feladatleosztása. Vendégre várnak a balatoni éttermek. A korhatár megváltoztatása önmagában nem elég a nyugdíjrendszerek finanszírozási gondjainak a megoldására Lapszemle.

Formálódik az MSZP belső feladatleosztása - írja a Népszabadság. A következő időszakban minden pártvezető személyre szabott, érdemi választási feladatot kap. Az már borítékolható, hogy néhány miniszter ezért legkésőbb a költségvetés elfogadása után elhagyja a kormányt. Elsőként Ficsor Ádám. A lap úgy tudja: távozhat a kabinetből Kiss Péter és Szekeres Imre is.

Ugyanaz az Absolut Pyro Kft. nyerte az idei augusztus 20-i állami ünnepség programjainak szervezési jogát, amely a 2006. augusztus 20-i, öt ember halálával és több tucat sérülésével járó tragikus rendezvény egyik szervezője is volt - derül ki a Magyar Nemzetből. A cég az egyik alperese annak a kártérítési pernek, amelyet az áldozatok rokonai, illetve a sérültek indítottak. Azt róják fel nekik, hogy a vihar dacára nem hagyták abba a rakéták fellövését.

Vendégre várnak a balatoni éttermek - olvasható a Napi Gazdaságban. Az idei balatoni nyár legnagyobb vesztesei az étteremtulajdonosok és üzemeltetők, a forgalom visszaesése nyomán mind több az eladó vendéglátó-helyiség. Van aki szerint 15-20%-kal csökkent a vendégek száma, de egyes vélemények szerint harmadával.

A korhatár megváltoztatása önmagában nem elég a nyugdíjrendszerek finanszírozási gondjainak a megoldására, főleg, ha az időskori aktivitást munkapiaci vagy éppen adózási körülmények nehezítik. Ez lehet a legfontosabb tanulsága annak a vitának, amely a német központi bank korhatár-emelési javaslata körül bontakozott ki - derül ki a Világgazdaságból. Számos országra - köztük Magyarországra is - jellemző, hogy a nyugdíjba vonulás tényleges időpontja elmarad a hivatalos korhatártól. Ennek oka lehet az idősebb munkavállalók hátrányos megkülönböztetése a munkapiacon, az álláskereső és a munkaadó dolgát nehezítő bürokratikus akadályok, vagy például az a gyakorlat, hogy a korhatár elérése után is dolgozni kívánók jövedelmét kedvezőtlen adószabályokkal sújtják.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×