eur:
395.04
usd:
371.3
bux:
66155.56
2024. április 16. kedd Csongor

Szabályozatlan a kórházi betegellátást

A fekvőbeteg-ellátásról szóló törvény kidolgozását javasolja a kormánynak az Állami Számvevőszék. A testület a kórházi tevékenységek kiszervezésének vizsgálatáról készített jelentésében kiemeli: a szabályozásnak egyértelműen meg kell határoznia a magánszektor szerepvállalását.

A számvevőszék 2006 és 2008 között, 22 kórház helyszíni ellenőrzésével folytatta le a vizsgálatot, amelynek eredménye szerint ebben az időszakban a vállalkozások részesedése - a csökkenő központi támogatással fordított arányban - a fekvőbeteg-szakellátásokra fordított kiadások között tízszeresére, mintegy 35 milliárd forintra emelkedett.

A jelentés hangsúlyozza: a nagyarányú részesedés ellenére nincs olyan stratégia az ágazatban, amely szabályozná a magántőke-bevonás lehetséges mértékét illetve szakmai területeit.

Az ÁSZ azt is megállapította, hogy a működtetők csak részben valósították meg vállalt kötelezettségeiket, az önkormányzatok pedig nem ellenőrizték a magántőke-bevonással működő kórházi ellátás szakmai színvonalát.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×