eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Illegális őssejtkezelés Budapesten - sehol nem tesztelték a sejteket

Illegális őssejtkezeléssel foglalkozó csapat tagjait fogták el a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a fővárosban - tájékoztatta az InfoRádiót a Nemzeti Nyomozó Iroda helyettes szóvivője. Csécsi Soma elmondta, két külföldi és egy magyar állampolgárt állítottak elő, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Emberi test tiltott felhasználása - ezzel a bűncselekménnyel gyanúsítható két magyar, egy amerikai és egy ukrán állampolgár. Az elkövetők egy magyar irányítás alatt álló őssejtkutató laborban, valamint egy szintén magyar tulajdonú magánklinikán végeztek el őssejtkezeléseket, 25 ezer amerikai dollárért vagy 5 millió forintért.

A páciensek injekció formájában vagy infúzióban kapták meg az őssejteket, amelyeket korábban sem embereken, sem állatokon nem teszteltek.

Az elkövetőket a nyomozók június 22-én tetten érték.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×