INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Pár napon belül lezárul a belső vizsgálat az Aquaworldnél

InfoRádió / MTI
Az Aquaworld élményfürdő minden szükséges és előírás szerinti engedéllyel rendelkezett és rendelkezik - közölte a jövő hét elején lezáruló belső vizsgálat részeredménye alapján Kelecsényi Ágnes, a cég marketing és értékesítési igazgatója. Az újpesti élményfürdő szörfmedencéjénél csütörtökön egy 9 éves kisfiú életét vesztette.

"Az Aquaworld Zrt. belső vizsgálata a jövő hét elején lezárul, ennek végeredményéről csak ezt követően tud az üzemeltető nyilatkozni. Ugyanakkor a vizsgálat eddig biztosan mondható részeredménye, hogy az élményfürdő minden szükséges és előírás szerinti engedéllyel rendelkezett és rendelkezik" - olvasható a közleményben.

A szörfmedence skót gyártója a napokban megérkezik és a hatóságok, illetve az üzemeltető rendelkezésére áll minden szükséges dokumentációval, amely fényt deríthet a tragédia körülményeire - közölte az Aquaworld.

A tragédia után a létesítmény a szokásosnál is szigorúbb ellenőrzési protokoll elvégzése után nyitott ki. Az úszómesterek és animátorok minden élményelemet a szokásosnál is többször kipróbáltak. A szörfmedence változatlanul zárva tart, s ez a hatósági, belső és műszaki vizsgálatok együttes és megnyugtató lezárásáig bizonyosan így marad - írta Kelecsényi Ágnes.

"Legmélyebb együttérzésünkről biztosítjuk a pótolhatatlan veszteséggel és fájdalommal küzdő családot; igyekszünk minden anyagi és erkölcsi támogatást megadni nekik" - közölte az Aquaworld Zrt.

A BRFK halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. Az élményfürdő területén több helyen vannak térfigyelő kamerák, így a teljes belső, illetve külső tér megfigyelhető. A rendőrség vizsgálja az Aquaworld szörfmedencéjét figyelő kamera felvételeit.

A halálos balesetről szólva Madaras Gábor, az egyik mutatványos berendezések minőségtanúsítványának kiállításával foglalkozó cég vezetője korábban annyit mondott: az eddigi információk alapján feltehetően emberi mulasztás történt, mert ha rendesen rögzítették volna annak a szerelőaknának a fedelét, amely miatt a tragédia történt, akkor a kisfiú nem zuhanhatott volna bele, és nem vesztette volna az életét.

Műszaki szakértő vizsgálja az esetet

Műszaki szakértőt rendelt ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság az Aquaworld élményfürdőben történt gyermektragédia ügyében. A műszaki szakértő vizsgálja többek között a szörfmedence állapotát. A nyomozás kiterjed arra is, hogy a medencét milyen feltétellel használhatták a látogatok, például volt-e életkorhoz, vagy a testmagassághoz kötve - mondta Pap Judit sajtóügyeletes.

Hozzátette: az élményfürdő területén több helyen vannak térfigyelő kamerák, így a teljes belső, illetve külső tér megfigyelhető. A rendőrség vizsgálja az Aquaworld szörfmedencéjét figyelő kamera felvételeit. A tanúk meghallgatása folyamatosan zajlik.

A címlapról ajánljuk