eur:
393.29
usd:
366.25
bux:
66861.73
2024. április 26. péntek Ervin

Több százezer forintot követeltek két viszkiért és egy sörért

Õrizetbe vette a rendőrség egy budapesti szórakozóhely öt alkalmazottját, akik még a hónap elején azzal fenyegettek meg három spanyol fiatalembert, hogy megveretik őket, ha nem fizetnek ki két viszkiért és egy sörért több százezer forintot - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A gyanúsított négy nő és férfi előzetes letartóztatására a rendőrség előterjesztést tett az ügyészségnek.

A nyomozók szerint még július 5-én a három spanyol fiatalember betért egy Üllői úti éjszakai szórakozóhelyre, ahol italt rendeltek. A fizetéskor a pincér több százezer forintról szóló számlát tett eléjük.

A három fiatalember sokallotta az árat, de a pincér közölte velük: amennyiben nem fizetnek, akkor hívja a barátait, akik megverik őket. A vitához csatlakozott a pultos nő is, és szintén közölte a sértettekkel, hogy hív valakit, aki megveri őket.

Ekkor az egyik sértett telefonálni próbált a rendőrségnek, de mivel nem volt térerő, megpróbált kimenni a pincéből társaival, azonban a pincér és a pultos hölgy elállta útjukat.

A fenyegetések hatására a sértettek felajánlották, hogy bankkártyával fizetnek, azonban a személyzet tájékoztatása alapján erre nem volt lehetőség, így bankautomatánál kellett pénzt kivenniük.

Az alkalmazottak közölték, hogy csak ketten mehetnek el, egy társuknak addig a bárban kell maradnia, amíg a követelt összeget ki nem fizetik. A fiatalembereket egy bankautomatához kísérték, ahol pénzt vettek fel, majd együtt visszamentek a bárba.

Ekkor ismét vita alakult ki a számla végösszege miatt a sértettek, valamint a személyzet között, amelynek során a pultos becsapta a bejárati ajtót és ismét megfenyegette a sértetteket. A pincér is közölte, hogy hívja a barátait.

Ezután a sértettek a követelt összeget kifizették a pincérnek.

A három fiatalember feljelentést tett, ez alapján kedden a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának munkatársai elfogták a szórakozóhely öt alkalmazottját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×