eur:
394.36
usd:
370.48
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Weinek Leonárd: kegyelmi pillanatot él át az SZDSZ

Kegyelmi pillanatot él át az SZDSZ, amelyben benne van a teljes megsemmisülés, de a teljes újjászületés lehetősége is - mondta az SZDSZ küldöttgyűlésén elnökjelölti beszédében Weinek Leonárd.

Kijelentette, hogy ezekben az időszakokban az erőre, a bátorságra és a szilárdságra van szükség, amelynek alapja csak a tiszta szándék, az alázat és a tisztelet lehet.

Elmondta, hogy most belülre kell nézniük, és meg kell próbálniuk visszatalálni a felemelő, az emberekért folyó közpolitikai feladatokhoz. A feladatok meghatározásánál az egyetlen közös szempont az lehet, hogy azok a közösségről, az emberek problémáiról szóljanak.

Kifejtette, hogy 1989 óta a jogi aktuson kívül gyakorlatilag nem történt meg a rendszerváltozás. Közölte, a 1989-90-es állapotokhoz képest a késői kádári-korszak átalakító, liberalizáló folyamatai előttünk vannak, "a nyers szabad versenyt magunkra szabadítottuk", miközben húsz éve a "versenyképességgel kapcsolatban csak pótcselekszünk".

Kijelentette, hogy szembesülniük kell a hibáikkal, ezeket nem vihetnek magukkal tovább.

Weinek Leonárd arra is kitért, hogy a párton belüli és kívüli közéleti partnereiket nem tekinthetik ellenségnek.

Azt mondta, amíg a félelmeik, a ragaszkodásuk vagy a torzított kényszerek irányítják őket, addig nem lesz erejük érdemi munkát végezni. Közölte, ha a félelmekre fordított energiát érdemi munkába fektetik, akár már középpárt is lehetnének.

Úgy fogalmazott, hogy félreértelmezetten próbálták szolgálni a baloldali értékek melletti elkötelezettségeiket. Példaként említette, hogy ahogy a szociális értékek melletti elkötelezettségeiket felváltotta a szocialista párt melletti elkötelezettségük, olyan mértékben volt egyre kevésbé szükség rájuk. Azt mondta, az nem lehetett cél, hogy egy olyan ország alakuljon ki, ahol 400 ezer ember érzi magát olyan kiszolgáltatottnak, hogy bevigyék az EP-be a Jobbikot.

Kijelentette, középre akarja pozícionálni a pártot, amelynek nemzeti politikát kell folytatnia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×