eur:
400.79
usd:
367.56
bux:
74428.1
2024. október 14. hétfő Helén

A vihar pusztítása az Andrássy úton - képriport

Folyamatosan hívták a tűzoltókat a péntek délutáni esőzések miatt a budapestiek, többnyire szivattyúzáshoz kérnek segítséget, sok helyen fák dőltek az útra. Az Andrássy úton is egy kidőlt fa okozott jelentős fennakadást.

Szombaton lezárták a Kálvin téri metróállomást, mert a péntek éjszakai esőzések miatt az aluljáróját elöntötte a csatornából visszafolyó szennyvíz - közölte a BKV.

A víz befolyt a mozgólépcső gépházába és az aluljáróba, onnan már kiszivattyúzták a vizet, jelenleg a mozgólépcsőket javítják.

A helyreállítás és a fertőtlenítés több óráig tart, addig a metróállomás nem üzemel. A lezárás idején a 173E és a 7E jelzésű autóbuszok megállnak az Astoriánál is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Hirtelen fordult a forint árfolyama

Hirtelen fordult a forint árfolyama

Múlt hét második felében ismét 400 fölé gyengült a forint az euróval szemben, és most is a fontos szint felett tartózkodik. Délelőtt jelentősebb erősödésbe kapcsolt a forint, és közel került a 400-hoz, ám délután a dollárerősödéssel a forintra is nyomás helyeződött. A héten több olyan esemény is lesz, amelyek hatással lehetnek a hazai fizetőeszköz árfolyamára, ám inkább a hét második felében jönnek fontos makroadatok, és hazai kormányzati bejelentések. Csütörtökön rendezzük meg a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáját, amelyen a magyar gazdaság kilátásai mellett szó lesz a forintról is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×