eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Gyermekeket molesztáló férfit fogtak Budapesten

Gyerekeket molesztáló férfit fogott el a rendőrség Budapesten, az ügynek akár húsz sértettje is lehet - jelentette be a IV. kerület rendőrkapitánya hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Baranyi József alezredes elmondta: a hajléktalan férfi bébiszitterként hirdette magát egy közösségi portálon, majd a rábízott gyerekeket molesztálta. A rendőrségen egy anya tett feljelentést márciusban, miután kétéves gyereke elmondása szerint a férfi fajtalankodott vele.

A rendőrség elrendelte a nyomozást, és szakértőt rendelt ki, aki megállapította: a kisfiúval valószínűleg többször megesett a bűncselekmény, mert élményszerűen mesélte el a történteket. A férfit ezután úgy fogták el, hogy telefonon felhívták, és bébiszitteri munka ígéretével egy bölcsődéhez csalták. A férfi tagadja a bűncselekményt elkövetését, de a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A nyomozás során a rendőrség áttekintette a férfi kapcsolatait a közösségi portálon, és további húsz olyan esetet talált, amikor megtörténhetett a bűncselekmény. Baranyi József elmondta, hogy minden bizonnyal tovább fog bővülni a sértettek köre.

Az eddigi adatok szerint a férfi hozzátartozójának fiát, lányát is molesztálta. A gyanúsított három hónapos csecsemőtől kétéves gyerekig vállalt gyerekmegőrzést a fővárosban és Pest megyében, vélhetően azért, hogy a gyerekek ne tudjanak beszámolni a velük történtekről.

A rendőrség a gyanúsított nevét nem hozza nyilvánosságra, de a www.police.hu oldalon közzéteszi a fényképét. A kapitány megjegyezte: a kerületben idén ez volt a negyedik ilyen feljelentés.

A rendőrség szemérem elleni erőszakkal gyanúsítja a férfit, annak is a minősített esetével, mivel a férfi a felügyelete alatt álló gyerek sérelmére követte el a bűncselekményt.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×