eur:
400.81
usd:
367.92
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Török: Az MSZP számára a kudarc beismerése lenne az előrehozott választás

Nem tartja valószínűnek Török Gábor politológus, hogy az MSZP kezdeményezni fogja az előrehozott választások kiírását a költségvetés elfogadása után. A Vision Consulting igazgatója szerint abban a helyzetben már ésszerűbb lenne, ha a párt azt mondhatná magáról: kitöltötte a négyéves kormányzati ciklust.

Érthető, hogy a miniszterelnök már novemberben elfogadtatná a parlamenttel a jövő évi költségvetést: Bajnai Gordon számára az lenne a legrosszabb, ha a szocialista pártban beinduló erózió hatására esetleg visszaesne a kormány támogatottsága - mondta az InfoRádiónak a Török Gábor politológus.

A Vision Consulting igazgatója hozzátette: nem tudja, hogy a párton belüli erózió elérte-e már a kritikus pontot, az MSZP belső helyzetét mindenesetre kaotikusnak értékelte, amelyet maguk a szereplők sem látnak át azt pontosan. Emellett vannak olyan külső politikai és gazdasági kényszerek, amelyek időnként a politikai racionalitást is zárójelbe tehetik - fűzte hozzá.

A politológus szerint nem lenne ésszerű, ha a szocialisták a büdzsé novemberi elfogadtatása után kezdeményeznének előrehozott választásokat, hiszen az csupán egy-két hónappal előzné meg a nyáron esedékes országgyűlési voksolást.

Ez csak a kudarc beismerése lenne - mondta a Vision Consulting igazgatója, megjegyezve: abban a helyzetben már az jönne jobban az MSZP-nek, ha elmondhatná magáról, hogy kitöltötte a négyéves ciklust.

Ennek ellenére bármilyen forgatókönyv előkerülhet - fűzte hozzá Török Gábor.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×