eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Sas József aladja tulajdonrészét a Mikroszkóp Színpadból

A fővárosi önkormányzat tárgyalásokat kezd a Mikroszkóp Színpad Kht. nonprofit jellegű átalakításáról a társaság kisebbségi tulajdonosával - erről döntött a Fővárosi Közgyűlés, miután Sas József igazgatót adócsalás miatt felfüggesztett börtön- és pénzbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla.

Horváth Csaba főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a kht. 49 százalékával rendelkező Sas József június 17-én azonnali hatállyal lemondott színigazgatói posztjáról, miután a bíróság jogerősen elítélte adócsalásért.

Hozzájárult ahhoz is, hogy az új igazgató pályázati kiválasztásáig, ez év végéig Selmeczi Tibor lássa el az igazgatói feladatokat. Horváth Csaba szerint Sas József kész arra is, hogy tárgyaljon 49 százalékos üzletrészének eladásáról, így a Mikroszkóp Színpad teljes egészében állami tulajdonná válhat.

Horváth Csaba kiemelte, hogy pályázatot írnak ki az igazgatói tisztség betöltésére, mert nem szeretnék, ha a színpad jövője veszélybe kerülne.

A Mikroszkóp Színpad igazgatóját adócsalás miatt a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélte. Az ügyészség még 2005-ben emelt vádat adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt Sas József ellen.

Csomós Miklós, a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottságának alelnöke azt mondta, hogy Sas Józsefnek le kell mondania a tulajdonjogáról is, és többet nem vállalhat szerepet a Mikroszkóp Színpadnál. Eközben a Blikk úgy tudja, hogy ősztől rendezőként és színészként dolgozik majd a Mikroszkóp Színpadnál.

A fővárosi ellenzék szerint nem kerül nyugvópontra a kérdés azzal, hogy Sas József távozik a cég éléről, miután a cég 49 százaléka továbbra is Sas József tulajdonában van. A KDNP-s Rétvári Bence szerint ha az önkormányzat vezetői belátják, hogy egy elítélt nem vezetheti a színházat, akkor ugyanígy véget kell venni a közös tulajdonnak is. Hozzátette. az adófizetők pénzéből nem finanszírozható egy elítélt résztulajdonában levő cég.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×