eur:
400.84
usd:
368.04
bux:
0
2024. október 15. kedd Teréz

Vona: Együtt marad a Jobbik, de még nem tudni, melyik frakcióban

A Jobbik mindhárom európai parlamenti képviselője egy frakcióban ül majd az Európai Unió törvényhozó testületében - nyilatkozta az InfoRádiónak a párt elnöke. Vona Gábor ezzel cáfolta a HVG legfrissebb számában megjelenteket, amely szerint Morvai Krisztina nem ugyanabban a képviselőcsoportban foglal majd helyet, mint a vele egy listán bekerült Balczó Zoltán és Szegedi Csanád.

Vona Gábor cáfolta a HVG-ben megjelent cikket, amely szerint a Jobbik három EP-képviselője nem ugyanabban a frakcióban foglal majd helyet.

A Jobbik elnöke az InfoRádiónak elmondta, az még kérdéses, hogy melyik képviselőcsoportba ül be Morvai Krisztina, Balczó Zoltán és Szegedi Csanád, de az biztos, hogy együtt maradnak. Vona Gábor azt nem zárta ki, hogy a Függetlenség/Demokrácia nevű frakcióba ül be a párt három képviselője.

A pártelnök kiemelte: a Jobbik EU-szkeptikusnak és EU-realistának tartja magát, vagyis az európai egységet elfogadják, de az Unió jelenlegi folyamait kritikusan szemlélik és elutasítják a lisszaboni szerződést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Mi várható ma a tőzsdéken?

Mi várható ma a tőzsdéken?

Tegnap Amerikában történelmi csúcsokat láthattunk a tőzsdén, a Dow Jones és az S&P 500 részvényindexek mellett az Nvidia részvényei is történelmi csúcsra emelkedtek, melynek hatására emelkednek a chipgyártók ma reggel Ázsiában, ahol az emelkedést a japán Nikkei vezeti. Európában is jó hangulatban indulhat majd a kereskedés. Gazdasági események szempontjából a reggeli magyar építőipari adatokra, illetve az uniós ipari adatokra lesz érdemes figyelnünk ma, délután pedig az USA-ban a költségvetési egyenleg publikálása hozhat mozgást a piacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×